Parmigiana de vinete

de angyb in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 4941 vizualizari

 

O specialitate siciliana pregatita dupa o reteta care am vazuto la faimosul Buddy Valastro

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari
  • faina alba
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 800 ml sos de rosii
  • 400 g parmezan
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • ulei pt.prajit
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete:

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare  Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor.

Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute.

Vinetele treceti-le pe sub apa rece ca sa se elimine sarea in exces si uscati-le pe un prosop.Treceti vinetele prin faina alba ou batut si apoi prin pesmet si apoi prajiti.

Asamblarea: Intindeti un strat de vinete peste care adaugati sos de rosii, parmezan si mozzarella taiata cubulete. Continuati pana la terminarea ingredientelor. Mie mi-au iesit 3 straturi . Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

TIPS-URI

1

Daca doriti vinetele se pot praji numai trecute prin faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

16.02.2012, 12:53

Imi place
Imi place si Buddy are retete cu totul originale

angyb 1

16.02.2012, 13:14

multumesc horia
Mihaela multumesc

DIANA B 1

16.02.2012, 15:11

Dupa aspect , mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete