Pască cu brânză dulce (2)

de diaconta in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 15750 vizualizari

 

Vă doresc din tot sufletul Sărbători cu bucurie si linişte sufletească.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat(cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză dulce (2):

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.

Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia dospita.

Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.

Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.

Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.

Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.

Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra . Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”,cealalta am vrut-o mai „bogata”.

Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 35 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză dulce (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (37)

diaconta 1

04.01.2013, 09:13

Caroline,la noi Pasca e la loc de cinste la Paste

getix 1

09.04.2013, 20:07

ce frumos , o mananci din priviri!

diaconta 1

09.04.2013, 20:21

Multumesc Georgeta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata