pasca cu dublul strat unul de ciocolata, unul cu branza va intampina in pragul Pastelui!
cromatica e placuta nu zic nu, dar si gustul e pe masura!
Intr-un castron se mixeaza bine zaharul cu oualele intregi. Se adauga untul moale... mixam iar bine, bine. Se adauga apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt...apoi se adauga cacaoa. Va rezulta un aluat mai gros... pe care il repartizam intr-o forma cu fund si pereti detasabili...pe care o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina...M-am chinuit putin ca sa uniformizez compozitia in tava dar totul a iesit bine. Tava se da in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute, la o temperatura de 170 grade.
Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron adaugam ingredientele la gramada...branza, oulalele batute usor, smantana, frisca lichida, amidonul, ciocolata topita amestecata cu untul, zaharul si zaharul de bourbon. Am aruncat si niste stafide inmuiate in rom. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Intre timp scoatem blatul din cuptor iar deasupra turnam umplutura. Nivelam compozitia si dam la cuptor crescand usor temperatura la 180 grade. Cand e gata, e usor aurie deasupra... se scoate la racit... o lasam in forma pana se racoreste complet. Daca incercati sa o scoateti calda, se va crapa... si nu se va putea taia bine. Pudrati-o cu zahar sau decorati-o dupa bunul plac... se pastreaza bine la frigider!
Blatul e usor crocant ciocolatos dar compozitia e super delicioasa
Sa aveti pofta!