Pasca cu branza traditionala

de Catalina L in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 2838 vizualizari

 

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană.
La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască.
Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.
Pasca este preparată în ajunul Învierii.
Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, având puterea de a alunga bolile și necazurile.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr faina,
  • 150gr unt,
  • 1 ou,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare, coaja de lamaie

Umplutura :

  • 700 gr de branza
  • 150 gr unt
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • vanillie, coaja de lamaie
  • 3 albusuri
  • 1 lingura de gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza traditionala:

Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Il punem in tava unsa.

Preparam umplutura :

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile apoi se adauga branza si 1 lingura de gris, amestecand in continuare pana obtinem o crema.

La urma punem vanilia, coaja de lamaie si cele 3 albusuri batute spuma.

Peste foaia de aluat se presara pesmet sau gris apoi se pune umplutura.

Deasupra se decoreaza cu resturi de aluat si se unge cu ou batut.

Dati la cuptor la 180°C pentru 50-60 de minute- verificati cu o scobitoare.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

13.04.2015, 19:33

Rocsi 1

13.04.2015, 21:15

Delicioasa si aspectoasa!

dantes 1

14.04.2015, 13:25

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri foietaj