Pasta de naut cu rosii uscate

de Toamna07 in Mancaruri de post, 5 Mar 2014 | 6017 vizualizari

 

Aceste bobite delicioase nu mai lipsesc de multa vreme din bucataria mea. Sunt o sursa excelenta de proteine,fibre si vitamine.Protejeaza inima si regleaza glicemia.De multe ori il cumpar gata fiert,la conserva,iar alteori il pun la oala minune si il fierb eu.
Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida,sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi.
Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra.Gustul lor este acrisor-dulce,obtinut in timpul uscarii,fara a avea nuante de fiert.Bucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 500 g naut fiert si scurs
  • 70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul
  • 5-6 rosii uscate
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei afumata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu rosii uscate:

In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o consistenta fina si umeda.Asezonam dupa gust. Daca nu aveti robot de bucatarie va veti descurcade minune si cu un blender. Am servit pasta de naut aromata cu paine neagra prajita .  

Va doresc pofta buna si post usor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Falafel cu salata tabouleh