Pasta de somon afumat si batog afumat

de Panacris in Peste, 24 Noi 2021 | 3341 vizualizari

 

Îmi era tare dor de o pastă de pește.
Sincer, recunosc că o cumpăr, că nu prea am amatori în casă și întotdeauna când prepari acasă nu iese cantitate mica.
Dar acum dacă am început să gătesc pentru 3 case, iar fetele consumă pește cu plăcere, m-am pus la treabă.
Tare bine am făcut, a avut mare succes! ;)

 

INGREDIENTE

  • Somon afumat cca. 150 g,
  • Batog afumat cca. 150 g,
  • Unt vegetal Cremino 200 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • muștar 2 linguri,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de somon afumat si batog afumat:

Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie.

Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână.

Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste ceapa mărunțită.

Se adaugă untul vegetal și muștarul, poi se blendează până se obține o pasta omogenă.

Se asezonează de sare și zeamă de lămâie, apoi se transferă în recipient de sticlă și se pun la rece la frigider.

Simplu și bun, făcut în casă.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru perioada de dulce puteti folosi și unt clasic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de somon afumat si batog afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de somon