Pasta de vinete coapte cu paine prajita

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 6938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 200 gr iaurt
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita frunze de coriandru proaspat, tocate
  • sare de mare , dupa gust
  • ulei de masline cu aroma de lamiae
  • felii de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de vinete coapte cu paine prajita:

Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.

Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.

Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.

Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete coapte cu paine prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Sidy 1

07.07.2010, 09:12

Yammi-yammi.....vreau si eu o feliuta !

alina_aida 1

07.07.2010, 23:02

interesant....!bravo...!

Bunica 1

11.07.2010, 22:46

O reteta deosebita! sa o trecem noi la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon cu lamaie