Paste colorate

de Julie in Paste, 31 Ian 2011 | 6446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Paste:
  • 1 ou,
  • 4-5 linguri piure de spanac,
  • sare,
  • faină
  • Sos:    
  • 3-4 căței de usturoi,
  • 5-6 linguri sos de roșii, 
  • 1 dovlecel mai mic,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste colorate:

Piure de spanac: 

Se fiebe spanacul, se scurge bine de apă apoi se pasează cu blenderul.

Aluatul colorat pt. paste se obține amestecând oul cu pireul de spanac, sare și făină cât cuprinde. Se frământă bine și se intinde in foaie foarte subțire .Se decupează apoi formele de patrațele ( sau orice alte forme). Se pune apă cu sare la fiert si când aceasta dă in clocot se introduc pastele și se lasă să fiarbă pană când devin al dente- adică se inmoaie și pot fi mestecate.

Sosul: Intr-o tigaie se călește usturoiul tăiat feliuțe  în 2-3 linguri ulei, se adaugă dovlecelul curațat de coajă și tăiat in cuburi mici. Se lasă pană se inmoaie și se adaugă sosul de roșii. Se condimentează dupa gust cu sare, piper, busuioc, cimbru. Se strecoară pastele și se adaugă peste sosul obținut.  Se amestecă bine toate ingredientele si se oprește focul.

Pastele colorate cu spanac, se servesc calde cu parmezan ras deasupra. Delicios!  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin