Paste cu branza si mere caramelizate

de Veronica22 in Penne, 26 Oct 2015 | 2676 vizualizari

 

Un desert deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr stafide
  • 100 gr smantana
  • 10 ml esenta de rom
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza si mere caramelizate:

Stafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa.
Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa.
Branza se amesteca impreuna cu doua oua,smantana,stafidele scurse din sirop.Amestecam si pastele fierte in aceasta crema.
Ungem o forma de yena  cu unt.Punem pastele in forma si deasupra tunam un ou batut cu o lingura de lapte sau smantana.

Dam la cuptor la foc mediu 20 min pana se rumenesc deasupra.

In acest timp curatam merele de cotor si le taiem in felii subtiri.
Intr-o tigaie topim untul si adaugam 4 linguri de zahar. Adaugam si merele si le lasam sa se caramelizeze.Adaugam peste mere si o lingurita de otet balsamic.Pastele se servesc cu mere caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:47

super, imi place!

Bya Ralu 1

28.10.2015, 06:35

super

mirela0911 1

28.10.2015, 13:09

Un desert tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton in sos de rosii