Paste cu ghebe si sos de rosii

de Rocsi in Paste, 30 Noi 2015 | 6230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii rosii decojite intregi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu ghebe in sare
  • 300 gr penne (eu am folosit fara ou)
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite rase ierburi de provence
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ghebe si sos de rosii:

Ghebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Rosiile le punem in blender si le facem pasta.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usuroiul si ghebele.
Le sotam 2-3 minute la foc micut, apoi adaugam rosiile si sosul de legume.
Amestecam bine, adaugam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit 5-7 minute.
Spre final dam gust cu sare, piper si ierburile de provence.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare, o transferam pe foc.
Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le fierbem 8-10 minute.
Le scurgem cand sunt gata, turnam sosul peste si le amestecam.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem pastele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura porivita, pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le servim calde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ghebe si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (38)

Rocsi 1

03.12.2015, 19:45

Multumesc Ruxy

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Pai ia de mananca Ela )

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Gicuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano