Inca o reteta de paste care face parte din lsuta mea de favorite. Eu am folosit pui rotisat ramas din alta zi si a iesit un fel delicios!
- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri .
- Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el felii subtiri . Punem in tigaie la clait cu ulei de masline, la foc mic, sa se inmoaie ceapa cu ardeiul, fara a se arde sau praji. Apoi, cand s-a mai inmuiat adaugam ciupercile scurse din conserva si aduagam sare, piper macinat. Apoi punem un chilli daca ne place picant. Carnatul s etaie felii sau cubulete si ila duagam in tigaie sa se prajeasca putin. adaugam la final puiul maruntit si acoperim, lasand la foc mic sa se intrepatrunga aromele.
- Intre timp punem pastele la fiert conform insturctiunilor de pe ambalaj.
- Intr-un bol amestecam smantana dulce cu un galbenus de ou si aduagam putina apa fierbinte de la paste. Turnam totul peste carne si amestecam , aduagand si patrunjelul verde tocat fin. Amestecam cu pastele scurse si servim calde cu parmezan ras.