Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete

de bucatarasa in Spaghete, 24 Iul 2024 | 1651 vizualizari

 

Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete sunt un preparat clasic al bucatariei mediteraneene, cunoscut pentru simplitatea si rafinamentul sau. Acest fel de mancare combina delicatetea fructelor de mare cu aroma bogata a pastelor proaspete, creand o experienta culinara de neuitat. Originar din regiunile de coasta ale Italiei, paste cu scoici sunt adesea servite cu un sos usor de vin alb, usturoi si patrunjel, care complimenteaza perfect gustul scoicilor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete
  • 400 g paste (spaghetti, linguine sau fettuccine)
  • 1 kg scoici (midii sau vongole), bine curatate
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 4-5 catei de usturoi, feliati subtire
  • 1 ardei iute rosu (optional), tocat fin
  • 250 ml vin alb sec
  • Un buchet mic de patrunjel proaspat, tocat
  • Sare si piper, 
  • 1 lamaie, taiata in felii (pentru servire)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete:

Cum se prepara Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete

    Pregatirea scoicilor:
        Scoicile trebuie curatate bine inainte de utilizare. Clateste-le sub apa rece si arunca orice scoici care sunt deja deschise si nu se inchid la atingere.

    Fierberea pastelor:
        Intr-o oala mare, adu apa cu sare la fierbere. Adauga pastele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj pana sunt al dente. Scurge-le si pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele.

    Prepararea sosului:
        Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga usturoiul feliat si ardeiul iute, daca folosesti, si caleste-le pana devin aurii, avand grija sa nu se arda.
        Adauga scoicile in tigaie si toarna vinul alb. Acopera tigaia si gateste la foc mediu-mare pana cand scoicile se deschid, aproximativ 5-7 minute. Arunca scoicile care nu s-au deschis.

    Combinarea pastelor cu sosul:
        Adauga pastele fierte in tigaie. Amesteca bine pentru a acoperi pastele cu sosul. Daca este necesar, adauga cateva linguri din apa pastrata de la paste pentru a subtia sosul.
        Adauga patrunjelul tocat si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

    Servirea:
        Serveste pastele imediat, garnisite cu felii de lamaie. Poti adauga un strop suplimentar de ulei de masline si cateva frunze de patrunjel pentru decor.

Acest fel de mancare este perfect pentru a fi servit cu un pahar de vin alb sec si o paine, care sa completeze aroma bogata a pastelor cu scoici. Pofta buna!

Recomandam si frigarui de scoici sau orez cu scoici

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi