Paste cu sos alb si ciuperci

de Angelina_Elena in Paste, 16 Apr 2013 | 10860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 1 conserva mica de ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb si ciuperci:

Ciupercile se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile, usturoiul taiat marunt, sare si piper.

Facem apoi un rantas alb, dintr-o lingura de faina amestecata cu laptele si il adaugam apoi peste ciuperci.

Lasam sa fiarba amestecand din cand în cand.

Adaugam apoi smantana, putin patrunjel si lasam sa de-a intr-un clocot, la foc mic, pentru a nu se taia smantana.

Daca sosul este prea gros, putem sa il mai subtiem cu putina smantana.

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 10 minute.

Sosul altfel obtinut se pune peste paste, se presara putin patrunjel deasupra si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor