Paste cu sos de ton

de iolanda-elena in Penne, 3 Dec 2014 | 4565 vizualizari

 

Buna ziua,bucatarasi!

Pastele cu sos de ton sunt lejere si indicate pt o masa de pranz .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 buc de ramura de telina verde
  • 350/400 g bulion
  • patrunjel
  • 200 g ton(2 cutii ton in ulei sau apa)
  • paste /penne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ton:

1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si se lasa2 min.

Apoi se adauga tonul si bulionul si se lasa 2 min, dupa, se adauga un pahar cu apa,aprox.300 ml apa.Acest sos se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 1 ora si 30 min. Din cand in cand mai mestecam in sos .

2.Cand am terminat sosul,punem apa la fiert pt paste si cand apa da in clocot punem pastele la fiert  si se lasa aprox 12 min(uitati-va pe punga de paste)

Dupa ce sunt fierte pastele ,le strecurati si le amestecati cu 2-3 linguri de sos de persoana(in functie de gust )

Deasupra se presoara putin parmezan.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sosul ramas se pune in borcane mici si se baga la congelator si ori de cate ori vrem sa mancam se scoate inainte pt a se decongela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pui si sos de rosii