Paste cu spanac la cuptor

de elucubratiiculinare in Paste, 2 Apr 2013 | 11535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste scurte,
  • 500 g spanac decongelat,
  • 5 căței usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smântână,
  • 200 g cașaval,
  • 1 praf nucșoară,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac la cuptor:

Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.

Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul. Adăugăm spanacul decongelat - spanacul proaspăt  ar fi și mai gustos și mai sănătos :). Gătim la foc mic pentru max. 5 minute. Condimentăm cu nucșoară, busuioc, sare și piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se strecoară și se amestecă cu spanacul. Se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Se toarnă smântâna peste ele, repartizânduse uniform. Presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sunca