Paste cu varza de Bruxelles

de mihaelar63 in Fusilli, 15 Apr 2015 | 4428 vizualizari

 

O reteta plina de culoare. Eu am preparat-o de post. Amatorii de carne pot adauga fasii de pui, porc sau sunca.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr varza de Bruxelles congelata
  • 400 gr paste spiralloni
  • 200 gr rosii uscate in ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 100 gr seminte floarea soarelui crude decorticate
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt -optional
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu varza de Bruxelles:

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg. Pastrati 100 ml de apa in care au fiert .

Ceapa tocata si usturoiul  se caleste usor in ulei .

Imediat se aduga verzisoarele taiate in doua . Adugati  putina apa fierbinte in care au fiert pastele .Lasati cateva minute pana varza de Bruxelles se patrunde si lichidul scade .

Adugati rosii uscate taiate feliiute, otetul balsamic pastele si amestecati usor.

Gustati si mai sarati daca este nevoie. Piparati .

Seviti preparatul cu seminte presarate pe deasupra.

Rosiile uscate in ulei contineu seminte si usturoi in cantitate minima . Mi-a placut ideea si am suplimentat cantitatile .

A fost nevoie de otet balsamic pentru a  echilibra gustul preparatului .

TIPS-URI

1

Folosirea untului la calire va face varza de bruxelles delicioasa .

2

Puteti aduga feliute de carne la gratar sau sunca daca doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos de rosii, carnati si fasole cannellini