Paste de casa cu spanac

de lira in Paste, 20 Sep 2010 | 9615 vizualizari

 

Am vazut prin magazine "paste colorate", cu spanac mai precis si de foarte mult timp ma batea gandul sa incerc varianta Homemade.
Dupa ce am scotocit mai multa vreme pe internet, am gasit o varianta italiana de paste, ca doar italienii sunt cei mai tari "macaronari", asa ca m-am hotarat sa o pun in aplicare.
Reteta de fata este o reteta cu pudra de spanac, spre deosebire de reteta lui Jamie Oliver care e cu spanac crud.
Pudra de spanac am facut-o in felul urmator: am luat un kg de spanac, l-am spalat, i-am indepartat coditele si l-am pus la uscat. Cand a fost uscat bine (cand strangeti frunzele incep sa se sfarme) l-am bagat pe blender, pe urma pe masina de cafea, asa ca am obtinut o pudra de spanac uscat.
Reteta de fata a fost experimentala, tocmai de aceea am facut cantitate mai mica

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 30 g pudra de spanac
  • 100-150 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa cu spanac:

Punem toate ingredientele intr-un bol, la inceput amestecam cu furculita, iar cand incepe sa capete consistenta, punem aluatul pe o planseta si in framantam cu mana.

Chestia cu gramajul de faina e destul de relativa, puneti atata faina pana obtineti un aluat usor elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine.

Eu am folosit masina de taitei pentru intins aluatul, cine nu are, se poate intinde si cu sucitorul.

Aluatul l-am lasat pe grosimea 6 si am facut tagliatelle. Dupa ce am taiat taiteii i-am dat prin faina sa nu se lipseasca si i-am pus pe un servet de bucatarie sa se usuce putin.

Cine nu are masina de taitei: lasati foaia de aluat sa se usuce putin, dupa care o faceti sul si o taiati la latimea dorita.

Reteta a iesit foarte buna, cu siguranta o sa o mai repet, desi acum a fost facuta doar experimental. Pe lista de asteptare raman taiteii din faina de orez... In curand, sper!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fundite cu sunca si ciuperci