Paste quatro formaggi

de simona72 in Paste, 18 Iul 2013 | 16898 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla si savuroasa...iubesc pastele la nebunie, dar nu le maninc asa de des pe cit as dorii. Pe astea le-am vazut la bucatarasul nostru suprem si ma gindesc la ele in fiecare zi. In sfrisit azi le-am venit rindul...sunt ,fara exagerare dementiale, pt cei care iubesc pastele si brinza. Reteta este putin schimbata, adaptata dupa gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste tagliatelle
  • 1 lingura zdravana de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml smantina pt frisca
  • 80 gr brinza feta
  • 80 gr cascaval
  • 80 gr gorgonzola
  • sare(daca mai este nevoie)
  • piper alb
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de oregano proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste quatro formaggi:

Pastele se fierb cu apa si sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pt sos: punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam usturoiul intreg(doar putin zdrobit) si lasam 1 minut pe foc. Adaugam smantana pt frisca, iar cind aceasta aproape da in clocot punem brinzeturile date pe razatoare. Amestecam si lasam pe foc pina ce brinzeturile sau topit, adaugam sare daca mai este necesar si un strop de piper alb. Pastele fierte se pun in tigaia cu sos, se amesteca bine pastele cu sosul, se adauga oregano(frunzele de la 5 tije) taiate marunt si se mai amesteca sa se intrepatrunda toate aromele. Se servesc imediat...pofta buna!!!

TIPS-URI

1

nu faceti sosul prea gros, pt ca pastele vor mai absorbi din sos

2

daca mai este necesar si voua vi se pare prea gros sosul mai adaugati smantana

3

serviti pastele imediat ce le-ati facut, daca le lasati pastele vor absorbii tot lichidul si ele vor devenii o masa groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste colorate