Pasticcio este un prestigios premiu austriac , destinat creatorilor de muzica clasica, dar si un clasic toscan destinat unui intermezzo culinar pentru impatimitii dupa paste cu carne.Aroma fina de parmezan cheama melomanii la concertul savorilor...
Curatam ceapa, usturoiul, ardeii si rosia si le taiem cubulete. Taiem si cateva feliute din ardeiul iute.
In putin ulei de masline calim 3 minute ceapa si ardeii colorati.Adaugam apoi usturoiul si il calim inca un minut. Carnea o sfaramam cu ajutorul unei furculite si o adaugam cu sos cu tot peste legumele sotate. Sotam aproximativ 5 minute apoi adaugam rosiile taiate in cubulete si le mai lasam pe foc 15 minute.
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu putina sare si o lingura cu ulei 9-11 minute conform ambalajului, apoi se scurg bine de apa si se ton la cald. Cand carnea si rosiile sunt gata, adaugam mararul verde tocat, amestecam si turnam peste spaghetele calde, amestecam usor pina cand spaghetele se omogenizeaza cu compozitia. Deasupra punem parmezanul( cascaval ras).
Pofta mare !
1
La montarea pe farfurie se poate adauga putin ketchup, dupa preferinta.