Pastitsada- Pui cu paste

de anca_rm in Pui, 26 Noi 2014 | 4563 vizualizari

 

O reteta originala din Corfu cu multe mirodenii care va aduce in bucatarie un miros foarte bun si imbietor.

 

INGREDIENTE

  • -120 ml ulei de masline
  • -1.5 kg carne pui
  • -3 buc ceapa taiata marunt
  • -4 catei usturoi taiati
  • -1 baton scortisoara
  • -boia
  • -400 ml rosii decojite si taiate
  • -pudra de cuisoare
  • -nucsoara razuita
  • -chimen macinat
  • -500 gr paste
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsada- Pui cu paste:

Carnea de pui , se poate folosi orice parte doriti, o curatam , o spalam in apa rece , o uscam si o punem la prajit in uleiul de masline incins pana cand se rumeneste bine pe toate partile .

Adaugam ceapa taiata cubulete sau pestisori si o lasam sa se caleasca putin . Adaugam , apoi restul ingredientelor : usturoiul tocat, boia, cuisoare macinate, nucsoara razuita, chimen macinat, un baton de scortisoara intreg si rosiile decojite si taiate.

Adaugam apa cat sa acopere bine carnea , punem capacul si lasam sa se faca la foc mic .

Intre timp fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem .

Cand carnea este facuta si sosul a scazut putem servi .

TIPS-URI

1

se pot folosi orice bucati de pui , sau cgiar puiul intreg

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsada- Pui cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vermicelli cu pui si legume