Pastitsio

de Laly in Paste, 16 Mai 2010 | 5547 vizualizari

 

Dragele mele gospodine si tu draga Bucataras,pentru ca am lipsit cam mult va poftesc la masa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr macaroane
  • 4 linguri cu unt
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 oua
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lunguri cu vin sec
  • sare,piper
  • 1 cana de apa
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 2 linguri cu unt
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio:

1.Se pun macaroanele la fiert  cu un praf de sare,conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg,apoi se pun intr-un castron.Se adauga 4 linguri cu unt topit,cascavalul ras,sare si piper.Ouale se bat bine si se pun peste macaroane.Se amesteca bine si se da deoparte.

2.Se curata ceapa,se toaca si se caleste intr-un vas mai mare cu 2 linguri de unt.Se adauga carnea si usturoiul pisat,bulionul,vinul,o ceasca de apa,sare si piper dupa gust.Se lasa pe foc pana scade zeama,cam 15-20 de minute.

3.Pentru sosul Bechamel.Punem untul la topit.Se adauga faina si se mesteca circa 2 minute.Se incorporeaza incet laptele pentru a nu se forma cocoloase.Se sareaza si se pipereaza dupa gust,iar inainte de a stinge focul se adauga si oul batut.Se pune 4-5 linguri din sos peste carne.

4.Se pune intru-n vas(de yena,tava,etc)un rand de paste,apoi unul de carne,sos,din nou paste,carne,sos,si la sfarsit paste.Se da la cuptor pentru circa 50 de minute.Se serveste cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ela 1

16.05.2010, 21:46

ai aparut ai lipsit ceva timp,ma gandeam mai devreme la tine

Laly 1

16.05.2010, 21:58

Da in sfarsit.Am avut o saptamana de cosmar.Dar gata.

nadina73 1

16.05.2010, 22:54

super bune cu siguranta 5 furcu si o portie la pachet se poate?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macaroane a la carbonara