Pastrama de berbecut

de Sim0na in Oaie, 19 Noi 2012 | 18658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
  • 2 lamai
  • cimbru
  • piper negru
  • sare
  • 5 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de berbecut:

Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat.

De aici exista mai multe variante:

1.     -  carnea se poate consuma la cca 24 de ore – cazul nostru

2.      - in mod normal se tine cca 5 zile la macerat

3.    -  dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual cu vant

4.    -   apoi se poate afuma

In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!!

Prima portie noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara un miros pregnant de oaie.

Reteta in sine este simpla, si o stie toata lume: am pus la prajit carnea in ulei, intorcand-o pe toate partile. Am adugat cca 200 ml vin rosu si am lasat sa scada.

Si asta-i tot!

Va invit la o portie de pastrama, cu o mamaliguta calda si un mujdei clasic!! A, si sa nu uit... si-o canuta de vin rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de berbecut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie la gratar