Pastrama de rata

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 26 Noi 2016 | 10139 vizualizari

 



Pastrama de rata am facut-o dupa modelul pastramei de pui si a iesit foarte buna. Data viitoare o sa incerc si alta reteta. :) Satisfactia mea a atins cote maxime, atunci cand in timp ce faceam pozele de final, pisoiul meu biped “fura” feliutele de pastrama. De abia au scapat cele din imagine :D

 

INGREDIENTE

  • piept de rata-700 g
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • piper negru boabe
  • frunze de dafin
  • 50 ml ulei
  • piper negru macinat dupa gust
  • 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
  • 4-5 catei usturoi
  • salvie
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de rata:

Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea in vas si o dam la rece cca. 24 h. Dupa cele 24 de ore, scoatem carnea, o spalam un pic si o lasam la scurs. Intre timp, amestecam uleiul cu piperul macinat, boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de rata intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram salvie, apoi le intoarcem pe cealalta parte, le ungem si presaram rozmarin. Acoperim tava si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca. o ora. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Yammy...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de gasca - mezel