Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor

de reisnaor_2006 in Pastrav, 26 Iun 2015 | 6740 vizualizari

 

Am servit un pastrav delicios si parfumat.A iesit un pastrav delicios de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 grame de unt
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 2 cartofi mari noi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor:

       Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.

        Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

         Dupa ce pestii sau marinat ii asezam intr-un vas de yena alaturi de cartofii taiati felii potrivite si da-m vasul la cuptorul preincins la 190 de grade. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc cu o garnitura la alegere.

2

Este de preferat sa stea 1 ora la frigider ca sa se marineze bine.

3

Daca carnea este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcubeu urias - pastrav