Pate de linte rosie si ciuperci

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2017 | 4094 vizualizari

 



 
Ce am avut in plan si ce mi-a iesit :) Am vrut sa fac o salata, dar ...  lintea rosie este mai buna pentru piureuri, supe crema, etc. Pana vine lintea verde de la magazin :P am preparat acest pate super gustos. Merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 bucatica apio (cca 30-40 g)
  • 3 linguri seminte chia
  • 2 catei usturoi
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte rosie si ciuperci:

Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit, ciupercile feliate ( eu am avut ciuperci gata feliate, conservate de mine la sare, pe care le-am pus inainte la desarat). Cand sunt gata legumele, oprim focul si lasam amestecul sa se racoreasca. Dupa ce a fiert lintea, scoatem frunza de dafin si usturoiul. Blenduim lintea, adaugam compozitia de legume, o blenduim si pe aceasta, potrivim gustul de sare si piper, daca este cazul si gata pateul. Servim cu painica de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu nu am pus sare, fiind ciupercile sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte rosie si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat - de casa