Pate de nuci

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 5 Feb 2016 | 10946 vizualizari

 

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere , castraveciori murati , ardei copti etc .
Este foarte bun la gust , satios si se poate folosi  pe paine prajita , pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr nuci
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingurita sare
  • putin piper
  • 1 lingura ulei masline (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de nuci:

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare .

Firele de ceapa le tocam marunt .

In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa  si adaugam sare ,piper si zeama de lamaie.

Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa .

Punem uleiul si ceapa toccata , amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie ,pe bucati de castravete,ardei sau rosii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Esenta de vanilie facuta in casa