Pate din ficat de porc

de ionela2682 in Ficat, 10 Iun 2011 | 30677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • sare,piper,cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 lg smantana grasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de porc:

-ceapa se pune la calit in putin ulei

-se adauga ficatul si vinul,se tine pana se rumeneste putin

-se adauga untul si usturoiul tocat,,se sareaza si pipereaza ,se adauga cimbrul,se mai tine inca vre-o cateva minute pe foc,amestecand continuu,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca putin

-dupa ce s-a racorit putin ficatul se baga in blender,se mixeaza pana se obtine o pasta fina,se adauga smantana si se mai amesteca putin pana ce pateul este omogen

-se toarna intr-o casoleta si se da la rece pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:50

mihaelar63 1

16.06.2011, 07:26

Ce dragut ai prezentat
Eu cred ca nu as avea rabdare la tartine
Imi place mult pateul de ficat facut in casa

iubitik 1

16.07.2011, 15:36

mai salvat am gasit retete doar de pui si curcan dar acum o sa il fac de ficat de porc pt ca asta am deja am apa in gura ,multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt