Pate porc

de MOKUSKA in Conserve, 5 Mai 2015 | 15364 vizualizari

 

Imi place cel mai mult din toate retetele posibile si imposibile pregatite din carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de porc
  • slanina de 2 ori/ cantitatea ficatului
  • carne tocata cat e ficatul
  • 1/2 kg ceapa
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate porc:

Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele.

Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea),  dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute.

Se lasa pana a doua zi sa se  intareasca. Se da prin masina de tocat de 2 ori sau se face o pasta cu ajutorul unui blender. Se condimenteaza dupa gust dupa care se pune la fiert pana se ridica untura deasupra.

Le punem in borcane si lasam sa se ridice untura cel putin de un deget (in caz de nu e suficienta untura se topeste separat si se toarna fierbinte peste ).

Borcanele se pun la  bain-marie 1 ora. Se lasa sa se raceasca si se inchid cu capac foarte ermetic!

TIPS-URI

1

in caz de deschideti 1 borcan pentru consum, trebuie folosit in max 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]