Pate porc

de MOKUSKA in Conserve, 5 Mai 2015 | 14895 vizualizari

 

Imi place cel mai mult din toate retetele posibile si imposibile pregatite din carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de porc
  • slanina de 2 ori/ cantitatea ficatului
  • carne tocata cat e ficatul
  • 1/2 kg ceapa
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate porc:

Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele.

Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea),  dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute.

Se lasa pana a doua zi sa se  intareasca. Se da prin masina de tocat de 2 ori sau se face o pasta cu ajutorul unui blender. Se condimenteaza dupa gust dupa care se pune la fiert pana se ridica untura deasupra.

Le punem in borcane si lasam sa se ridice untura cel putin de un deget (in caz de nu e suficienta untura se topeste separat si se toarna fierbinte peste ).

Borcanele se pun la  bain-marie 1 ora. Se lasa sa se raceasca si se inchid cu capac foarte ermetic!

TIPS-URI

1

in caz de deschideti 1 borcan pentru consum, trebuie folosit in max 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun