Pateuri cu ciuperci

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2015 | 7694 vizualizari

 

Usor de facut si de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat de foietaj (400g)
  • 1 borcan ciuperci (300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

 Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.

 Adaugam  ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna.

 Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute pe foc.

 Taiem aluatul (dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung.

 In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece).

 Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească.

 Taiem fiacare fasie in 9 bucati pe care le  asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu ou si  dam tava  la cuptorul preincalzit la  foc mediu aproximativ 25-30 minute .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din 3 feluri de ciuperci