Pateuri cu ciuperci

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2015 | 8486 vizualizari

 

Usor de facut si de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat de foietaj (400g)
  • 1 borcan ciuperci (300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

 Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.

 Adaugam  ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna.

 Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute pe foc.

 Taiem aluatul (dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung.

 In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece).

 Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească.

 Taiem fiacare fasie in 9 bucati pe care le  asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu ou si  dam tava  la cuptorul preincalzit la  foc mediu aproximativ 25-30 minute .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]