Pateuri cu crema de branza si rosii

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 3940 vizualizari

 

Pe blogul Bucatareselor vesele gasim o multime de idei de aperitive; am ales si eu cateva pe care le-am pus in practica; mi-au placut in mod deosebit aceste pateuri, cu siguranta voi repeta reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj (1 pachet),
  • 6 cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
  • 2 cepe rosii,
  • cateva rosii cherry,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • fulgi de chili, daca doriti - eu nu am mai pus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crema de branza si rosii:

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie.

Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar.

Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa.

Coacem, in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am folosit, nu a fost nevoie), pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul pe margini. Scoatem tava din cuptor si punem pe fiecare pateu bucatele de branza si rondele (in cazul meu, feliute) de rosii (lucrati cat de repede se poate!).

Daca doriti, presarati fulgii de chili, eu am pus putin busuioc. Coacem  pana se rumeneste frumos foietajul.

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crema de branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta de iarna