Pateuri cu crema de branza si rosii

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 3915 vizualizari

 

Pe blogul Bucatareselor vesele gasim o multime de idei de aperitive; am ales si eu cateva pe care le-am pus in practica; mi-au placut in mod deosebit aceste pateuri, cu siguranta voi repeta reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj (1 pachet),
  • 6 cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
  • 2 cepe rosii,
  • cateva rosii cherry,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • fulgi de chili, daca doriti - eu nu am mai pus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crema de branza si rosii:

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie.

Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar.

Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa.

Coacem, in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am folosit, nu a fost nevoie), pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul pe margini. Scoatem tava din cuptor si punem pe fiecare pateu bucatele de branza si rondele (in cazul meu, feliute) de rosii (lucrati cat de repede se poate!).

Daca doriti, presarati fulgii de chili, eu am pus putin busuioc. Coacem  pana se rumeneste frumos foietajul.

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crema de branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori in foietaj