Pavlova

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 6833 vizualizari

 

Visez la desertul acesta de cand l-am vazut la Gaby, dar nu m-am incumetat sa-l incerc din cauza bezelei. Astazi insa mi-am luat inima in dinti si va spun ca nu regret. Bezeaua mi-a iesit foarte bine, poate doar putin cam bej, dar asta chiar nu conteaza. Data viitoare (care va fi foarte curand) o sa fac doua foi. Cred ca arata mai bine daca e mai inalta. Buuun si acum sa va spun cum a fost: pai, nu prea am cuvinte. Sincer, nu ma asteptam sa fie asa buna. E crocanta si nu chiar, dulce, dar nu prea dulce.
Ce sa mai lungesc vorba: e perfecta!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet
  • Pentru umplut:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • zmeura (sau orice alt fruct)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si mixam bine.
Nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana nu se topeste celalalt. Va rezulta o spuma groasa si lucioasa care formeaza tzepi la atingere.

Adaugam apoi amidonul si otetul si mai mixam 1 minut.

Tapetam o tava cu hartie de copt si desenam un cerc cu diametrul putin mai mic decat platoul pe care il vom folosi iar apoi ungem hartia cu unt.

Punem un strat de bezea in interiorul cercului. Bezeaua ramasa o punem intr-un posh si spritam marginea, care va fi mai inalta.

Dam la cuptor, la focul cel mai mic. Eu am lasat usa cuptorului intredeschisa. Lasam la cuptor 45 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Eu cred ca puteam sa o las mai putin :). Lasam sa se raceasca in cuptor.

Pentru umplut mixam smantana impreuna cu zaharul pana devine pufoasa.

Umplem blatul de bezea cu frisca si decoram cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI