Trebuie să recunosc că bezeaua nu prea este punctul meu forte,ndar mă încăpăţânez să încerc.
De data aceasta cred că este foarte aproape de ceea ce aş fi dorit eu să fie.
Am preferat să-i pun o cremă de lamâie şi jeleu de zmeură.
Bezea:
Crema de lamâie:
Jeleu:
Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire.
Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa, am adaugat zaharul pudra care se va încorpora mai usor, nefiind nevoie sa se topeasca.
Intr-o tava, am pus hârtie de copt si am pus bezeaua cu ajutorul unui poş, sub forma unui disc cu un diametru de aproximativ 22 cm.
Pentru ca a ramas putina bezea, am mai facut 4 forme mai mititele.
Am încalzit cuptorul la 200 de grade C, am pus tava si am lasat-o 5 minute, dupa care am redus temperatura la 100 de grade C si am lasat-o înca 2 ore. Bezeaua va trebui mai mult sa se usuce decât sa se coaca, la final, va fi crocanta la exterior si usor gumoasa la interior.
Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor câteva ore.
Pentru crema de lamâie, am mixat ouale cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat pâna ce s-a îngrosat. Am lasat apoi crema sa se raceasca.
Pentru jeleu, am amestecat siropul cu amidonul si vinul rosu, apoi am pus vasul pe foc, amestecând pâna ce a prins consistenta. Cred ca era bine daca era mai fluid, mai aproape de un sos.
Dupa ce bezeaua s-a racit complet, am pus deasupra crema si jeleul.