Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat

de MyCookingLife in Penne, 12 Oct 2011 | 66931 vizualizari

 

Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat
Intotdeauna mi-a placut mancarea italiana, pentru modul cum este preparata, dar si pentru ingredientele pe care le combina. Aceasta reteta nu este chiar cea originala, ci modificata dupa gusturile mele. Ceea ce a iesit este cu adevarat bun si foarte important, ca de altfel, de fiecare data cand ne apucam sa gatim, se face in 45 minute, fara vreun chin prea mare!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: paste, piept de pui, smantana, sos de rosii, rosii cherr, ciuperci, mozzarella

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat:

  • 1 punga de penne (se pot folosi creste – asemanatoare cu pennele)
  • 1 piept de pui mare
  • 200 g smantana
  • 250 g sos de rosii facut proaspat in casa (ca cel pentru pizza) sau din comert
  • 3-4 rosii cherry
  • 6-7 ciuperci champignon mari
  • 200 g mozzarella 
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat:

Cum se prepara Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat:

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca doar o singura data la inceput si se lasa sa fiarba conform timpului indicat pe punga de paste – in cazul meu 5 minute. Se scurg. Atentie! Nu se baga sub jet de apa rece!

Intre timp se prepara sosul. Intr-o tigaie din teflon, se incing 2 linguri de ulei de masline, in care se pune pieptul de pui tocat cuburi cat o nuca, impreuna cu rosiile cherry curatate de coaja si tocate marunt (in mod normal se scot semintele, eu le-am lasat cu totul). Se calesc pana ce se rumeneste carnea, apoi se adauga ciupercile feliate, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc pana ce ciupercile isi mai micsoreaza volumul si se mai duce sucul din tigaie. Se adauga sucul de rosii si busuiocul, se amesteca bine si se lasa 2 minute pe foc. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana, pana ce devine un sos omogen.

Intr-un vas de yenna sau intr-o tava unsa bine cu ulei, se pun pennele si sosul si se amesteca, ca sa intre sosul in penne. Se acopera cu cascaval ras pe razatoarea mare si se dau la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute. Se servesc calde, cu un pahar de vin alb demisec. Pofta buna!

Pentru ceva rapid si delicios incercati si reteta Paste cu sos de rosii sau Penne cu dovlecei si busuioc

Va recomandam si reteta Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

19.10.2011, 10:26

Ramona,iti dai seama ce de lesinuri ar fi pe-aici daca ar avea si miros si asa de abia ne stapanim poftele

MyCookingLife 1

21.10.2011, 23:10

Ai dreptate, Dia. Ne-am "plimba" mai intai pe la Aperitive, apoi ne-am muta la Felurile Principale, iar la final, am trece pe la Deserturi. Din miros ne-am potoli si foamea si poftele.

-Marius- 1

13.12.2018, 11:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata si mazare