Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci

de Panacris in Curcan, 29 Dec 2015 | 4046 vizualizari

 

După atâtea preparate grele savurate la masa de Crăciun, am adus o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, mai ales că am gătit-o în vasul Zepter;) un vas minunat care păstrează textura ingredientelor și economisește energie;) 

 

INGREDIENTE

  • Praz partea albă 1 bucată,
  • ceapă verde 2-3 bucăți,
  • ceapă galbenă ½ bucată,
  • ardei kapia ½ bucată,
  • apio ½ tijă,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • file de curcan cca. 400 g,
  • codițe de ciuperci cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia dulce de ardei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci:

Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia și se acoperă. Între timp se curăță codițele de ciuperci, carnea de curcan se mărunțește, atât cât să fie o îmbucătură, apoi se adaugă peste legume, se amestecă ușor, cât să se înglobeze ingredeintele, apoi se pune capacul și se lasă la gătit, acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi. În acest moment oprește focul de pe foc, se lasă acoperit, cca. 15 de minute până ce acul indicator ajunge în zona crem. Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient și-a păstrat propia aromă;) Spor și poftă bună! P.S. Alături am fiert paste pene;) Iar ca topping, am ras brânză Gouda maturată ;) Bun a fost ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

29.12.2015, 23:38

Ce combinatii de combinatii ai facut

mirela0911 1

30.12.2015, 09:24

Ce bună o fi ieșit cu așa combinații!

Panacris 1

30.12.2015, 14:53

Să știți că tare bun a fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]