Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Penne, 2 Iul 2018 | 3217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri pesto verde
  • 250 grame penne (eu am folosit integrale)
  • 1 dovlecel
  • 250 grame sparnaghel verde proaspat
  • ulei de masline pentru gatit
  • ulei de masline extra virgin
  • Parmezan ras pentru servit
  • fulgi de chili (optional)
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga sparanghelul si dovlecelul. Se calesc la foc mare cateva minute. 

Se scurg pastele de apa, pastrand 1/2 cana din apa in care au fiert. Se amesteca cu pesto, se adauga legumele sotate si o parte din parmezanul ras. Se amesteca bine, adaugand apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine o consistenta cremoasa, sare si piper dupa gust. 

Se serveste imediat cu parmezanul ramas, busuioc proaspat si fulgi de chili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu morcov si salam