Pere caramelizate cu frisca

de Julie in Dulciuri, 1 Aug 2010 | 6139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pere
  • o jumatate cana cu zahar
  • zeama de lamaie
  • 50 g unt
  • 20 ml coniac
  • esenta de vanilie
  • frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate cu frisca:

Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie.

Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si  feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga  coniacul, si dupa inca 5-6  minute  oprim focul.

Lasam perele sa se raceasca . Le pastram la frigider, iar in momentul servirii adaugam deasupra frisca si menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Laly 1

01.08.2010, 19:04

Ce buna trebuie sa fie

Julie 1

01.08.2010, 20:54

Multumesc mult fetelor!Perele au fost o bunatate! mai ales cu putin alcool!

Sylvia 1

03.08.2010, 11:24

Excelenta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si frisca