Perisoare cu smantana

de AndreeaRodica in Vita, 17 Mar 2011 | 6337 vizualizari

 

Reteta asta o fac si o refac, fiind printre preferatele fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • pulpa vitel
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 200 grame smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu smantana:

Am folosit o bucata frumoasa de pulpa de vitel pe care am tocat-o si am adaugat 1 ou, 2-3 linguri de orez, sare si putin oregano uscat.
Am pus la fiert perisoarele intr-o oala mare (sa aiba loc destul) in apa clocotita cu putina sare, la foc mic. Au fiert cam 45-50 de minute dupa care le-am scos cu grija intr-o farfurie.

Cat au fiert perisoarele am pregatit sosul. Am calit o ceapa taiata marunt (putin, numai pana se inmoaie), am adaugat ardeiul si morcovul taiate foarte marunt. Dupa ce s-au muiat un pic am pus doua pahare cu apa, am acoperit si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand au fost bine fierte, am adaugat o bucata de dovlecel taiata bastonase.

Apoi am adaugat cam 250 de grame de smantana si putin patrunjel verde si am lasat sa dea 2-3 clocote. Am adaugat perisoarele, a mai clocotit 1 minut si apoi am inchis focul.

Cantitatea de sos depinde de gustul fiecaruia, dar trebuie avut grija ca perisoarele se mai umfla, absorbind din sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (9)

cismaru_nicoleta 1

17.03.2011, 21:33

da...chiar interesant...si arata si super binee

mamaieelena 1

18.03.2011, 07:39

elena1988 1

18.03.2011, 21:37

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume si carne de vita