Asta e prima reteta cu peste pe care am facut-o vreodata, si vreau sa zic ca a iesit senzationala. Toata cantitatea aia din tava pe care o vedeti in poza am devorat-o 3 persoane in juma` de ora, atat de bun a fost .. Este o reteta usor de facut, si este buna si o recomand celor care nu sunt prieteni asa buni cu pestele, pentru ca are un gust chiar fain fain..ah, si nu in ultimul rand, e sanatoasa :)
Se spala pestele, se taie in bucati de aproximativ 80-100 gr, se scurge, se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se pune intr-un vas, se pun doua-trei linguri de ulei de masline pe deasupra si se stoarce 1/2 lamaie mare. Se lasa o ora la marinat.
Se taie legumele cat mai frumos posibil, in bucati destul de mari, se asezoneaza cu sare si piper, pe cartofi se pune si rozmarin, se aseaza in tava, se pune ulei pe deasupra, si se acopera cu folie de aluminiu.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la 180 de grade, timp in care legumele se prepara destul de bine. Dupa o jumatate de ora indepartam folia de aluminiu, punem pestele pe deasupra si lamaia taiata felii, si mai lasam inca vreo jumatate de ora, sa se prepare si pestele. Servim cald. Pofta buna!
1
aveti foarte mare grija sa nu se usuce pestele - codul este un peste slab si trebuie tratat cu grija