Peste englezesc

de ianculubita in Somon, 9 Ian 2016 | 3310 vizualizari

 

I se spune englezesc pentru ca e servit cu acel sos(Creme anglaise) dar nu dulce,pregatit special pentru peste sau orice alta carne.
 

 

INGREDIENTE

  • 500g fileuri de peste
  • 50g unt
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • SOS:
  • 3 galbenusuri
  • 200g unt
  • zeama de la 1lamaie
  • 2 linguri capere
  • sare
  • orez pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste englezesc:

Fileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min

Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se adauga 2/3din cantitatea de unt taiat cubulete,se pune vasul pe bain-marie amestecand mereu iar dupa ce s-a ingrosat se da vasul deoparte si se incorporeaza untul ramas,topit si racit putin,se amesteca bine pana devine un sos dens(daca e nevoie se mai pune pe bain-marie),apoi se condimenteaza,se adauga zeama de lamaie dupa gust si caperele taiate(atentie la sare,pentru ca si caperele sunt sarate)

In acest timp se fierbe intr-un vas cu apa(mai multa),cu sare si putin ulei,1ceasca cu orez iar dupa ce a fiert,se strecoara.

Se serveste pestele pe farfurie,sos deasupra,alaturi garnitura de orez,iar sosul ramas se pune intr-o sosiera,pentru cine mai doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste englezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan