Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

de anuta in Salau, 18 Mai 2019 | 2700 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".
O reteta sanatoasa, usor de preparat si plina de culoare!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc.file de peste (dupa preferinta, au am avut salau de Dunare)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline 
  • sare 
  • piper
  • condimente uscate
  • 2 ardei kapia rosu copti
  • 200 g mix de fasole pastai (galbena si verde)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
  • o mana de galbiori in saramura
  • 2 linguri de seminte de in.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie:

 

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de masline, se sareaza si apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, se ung deasupra cu un strat de pasta de verdeata peste care se presara seminte de in si se dau la cuptor cca 20 minute.

Se pregatesc legumele trase la tigaie astfel: se incinge un pic de ulei in care calim ceapa taiata marunt cu usturoiul feliat si morcovul dat la razatoarea fina. Cand legumele din tigaie incep sa se inmoaie, se adauga mixul de pastai, galbiorii bine scursi de zeama si ardeiul copt, taiat fasii mici. Se sareaza, condimenteaza si pipereaza dupa gust, se lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Pestele in crusta se serveste cu aceasta delicioasa garnitura de legume.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau cu rosii , praz si masline