Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

de Gicuta in Peste, 29 Dec 2015 | 13271 vizualizari

 

 O idee buna pentru un pranz sau o cina ,atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.


 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur:

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.

Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.

Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca o ora. Cu zece minute inainte de a fi gata adaugam felii si suc de lamaie.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii  natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou, radem untul rece peste ei, potrivim de sare si adaugam patrunjel  tocat.

Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

22.01.2016, 08:37

Bun!

mihaelar63 1

22.01.2016, 16:21

La cod si merlucius poftesc eu acum

aia 1

07.03.2016, 18:07

ce bine ar fi daca ar putea comenta cineva care chiar a incercat reteta. De exemplu la ce temperatura pui cuptorul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de stiuca