Peste spada sau emperador in sos verde

de cocineraviajera in Peste, 29 Oct 2011 | 12557 vizualizari

 

Este pestele ce-mi place cel mai mult.
E un pic mai ciupit la buzunar, dar merita.
Si cum e sambata va invit la o portie.
N-o sa regretati, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii peste
  • 5 catei de usturoi
  • un manunchi nu prea mare de patrunjel
  • 1 felie mai groasa de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste spada sau emperador in sos verde:

 

Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.

Sosul verde:

Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas

inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.

Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in

momentul prepararii.

Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si

cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.

Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.

Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.

Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.

Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.

Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spada sau emperador in sos verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cocineraviajera 1

31.10.2011, 16:16

Multumesc, e superdelicios, dai un ban dar te lingi pe deste

mamaieelena 1

05.11.2011, 13:25

bun extraordinar de gustos dar si bine pregatit

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:40

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste