Pesto alla genovese

de Angelina_Elena in Sosuri, 13 Aug 2013 | 4859 vizualizari

 

Este prima data cand fac acest sos si sunt foarte multumita de rezultat! La inceput eram sceptica, nu stiam la ce o sa-l folosesc sau daca o sa-mi placa.Dupa ce l-am terminat am pregatit niste bruschete, foarte mult ne-au placut! :)

 

INGREDIENTE

  • 35 g alune sarate
  • 10 g busuioc proaspat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto alla genovese:

In vasul de la blender punem alunele si le maruntim.

Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine.

Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos.

Sosul obtinut se pune intr-un borcanel si se patreaza la frigider.

 

TIPS-URI

1

Alunele se pot inlocui cu seminte de pin.

2

Din ingredientele de mai sus obtinem putin sos (eu am vrut sa vad daca imi place), daca dorim mai mult dublam sau chiar triplam cantatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto alla genovese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]