Piept de curcan cu mere si coacaze negre

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 9 Sep 2014 | 4138 vizualizari

 

O mancare usoara,dar foarte gustoasa.O asociere de gusturi si arome putin controversata,dar care te incanta cu savoarea sa.Pieptul de curcan foarte fraged ,merele putin acrisoare dar aromate,iar sosul de coacaze negre este inegalabil cu gustul sau dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • 500gr piept de curcan,
  • 100ml suc de mere,
  • 200 ml vin rosu demidulce,
  • mixt de codimente pentru carne de curcan,
  • 2 mere,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • maghiran,
  • cimbru,
  • 3 linguri gem de coacaze negre.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu mere si coacaze negre:

Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,maghiran.Se amesteca 100ml vin cu sucul de mere si se toarna peste pieptul de curcan.Se lasa la macerat 24h.Se scoate pieptul de curcan , se pune intr-o tava ,se toarna peste el marinata si se da la cuptor.

Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu seminte si se taie felii.Se condimentaza cu maghiran si se prajesc intr-o tava teflonata,fara ulei.

Gemul de coacaze negre,100ml vin,si o lingura de zahar se pun la foc mic.Se fierbe pana rezulta un sos scazut.Se codimenteaza cu un pic de sare si piper,astfel incat sa fie putin picant.

Pieptul de curcan se serveste cald,cu felii de mere si sos de coacaze negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu mere si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan cu sos de iaurt