Piept de pui cu mazăre

de elucubratiiculinare in Pui, 13 Iul 2012 | 5904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (ecologic, de țară :)),
  • 500 g mazăre congelată,
  • 1 ceapă,
  • 1 conservă cu roșii cubulețe,
  • sare,
  • piper,
  • mărar verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mazăre:

Pentru că pieptul de la un pui crescut la țară este cu mult mai ațos, trebuie fiert bine înainte de a-l găti în fel și chip. Se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe minim 20 minute. Când este gata se scoate și se lasă la zvântat. Se tranșează fâșii lungi.

Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se rumenește bine pe toate părțile, după care se scoate și se păstrează la cald. În uleiul rămas călim foarte puțin ceapa tocată mărunt. Adăugăm mazărea congelată și amestecăm bine. Turnăm apă fierbinte cât să acopere mazărea și lăsăm să fiarbă 10-15 minute în funcție de mazăre. (verificăm după 10 minute dacă este fiartă, în caz contrar se mai lasă 5 minute). Adăugăm roșiile din conservă cu tot cu sos și mărarul proaspăt tocat mărunt și mai lăsăm 5 minute pe foc. Condimentăm cu sare și piper. Aducem carnea în cratiță și acoperim până la servire.  

La servire se ornează cu mărar proaspăt tocat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mazăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare cu piept de pui