Piept de pui cu sos de portocale

de tarasmariana in Pui, 3 Iul 2014 | 5525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 100 g de faina
  • 50 g de unt
  • Sare
  • Piper
  • Sos :
  • 1 ceapa
  • 200 ml de apa
  • 1 portocala jumatate
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de ketchup
  • Sare
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de portocale:

Intr-un bol punem faina, sarea, piperul si amestecam. Se tavaleste carnea in faina si se pune intr-o tigaie incinsa cu unt si rumenim carnea pe ambele parti. Luam o tava, o tapetam cu hartie de copt, punem carnea in tava si o bagam la cuptor incins pentru 15 minute.

Prepararea sosului : 

Taiem ceapa marunt si o calim in tigaia in care am rumenit carnea si adaugam putin ulei de masline. Calim ceapa 2 minute, adaugam o lingura de faina, ketchup, curry, amestecam si adaugam cate putina apa fierbinte. Se adauga sucul de portocale, 1 lingurita de lamaie si lasam pana da in clocot. Dupa aceea diminuam flacara si lasam sosul pana se ingroasa. Scoatem carnea din cuptor si turnam 2 linguri de sos peste fiecare bucata de carne, si mai dam la cuptor pentru inca 5 minute. Se serveste cu cartofi natur.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui sub capac de paine