Piept de pui in crusta de alune

de anuta in Pui, 12 Mar 2016 | 2699 vizualizari

 

Pieptul de pui este preparatul pe care mama il pregtea cu drag cand eram copii, mai tarziu am reinventat eteta pentru familia mea si am adaugat crusta delicioasa din alune de padure. Ce a iesit?? Un deliciu care merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui,
  • un ardei kapia rosu,
  • 200 g alune de padure,
  • 150 g branza topita sau cascaval,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • o lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume ,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper,
  • 50 ml ulei de masline ,
  • 200 ml vin alb,
  • cateva boabe de piper negru,
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de alune:

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se pipereaza si condimenteaza cu Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume, apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.

Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din interior.Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval, se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit. Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.                                                          

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

-Licurici- 1

22.03.2016, 14:22

Interesanta reteta! Imi place mult!

Bya Ralu 1

28.03.2016, 16:54

anuta 1

31.03.2016, 21:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu pui