Piept de pui in crusta de verdeturi

de bianca92 in Pui, 13 Oct 2013 | 7177 vizualizari

 

Aseara aveam pofta sa mananc ceva sanatos si usor de preparat. Dand tarcoale pe la frigider am vazut ca mai am niste spanac si rucola proaspete si cum m-am saturat sa imi fac salate din ele mi-am zis: "de ce sa nu incerc sa fac ceva nou cu ele?" Cand spun "nou" a refer la faptul ca e prima data cand eu le-am preparat astfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • un pumn rucola
  • 4-5 frunze medii spanac
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • mustar
  • 1 lingura parmezan ras (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de verdeturi:

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi da la cuptor aprozimativ 20 min pana este aproape gata (nu folositi ulei. E suficienta foaia de copt). Intre timp pregatim crusta: adaugati toate verdeturile si usturoiul intr-un robot de bucatarie si tocati-le marunt. Turnati aceti amestec intr-un vas, adaugati cele 2 linguri de pesmet si parmezanul ras si amestecati-le bine. Apoi se adauga si o lingura de ulei de masline si se amesteca.

Cand e gata puiul, se unge cu putin mustar si se da prin amestecul de verdeturi preparat. Apoi de da la cuptor inca 5-10 minute cat sa se formeze crusta.

Se poate servi cu garnitura de orez sau legume (sau cum va place voua).

TIPS-URI

1

Cand am pus toate verdeturile si usturoiul in robotul de bucatarie, am mai adugat si un ardei iute pentru ca mie imi place mancarea picanta. Insa ardeiul iute nu este necesar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si sos bechamel