Piept de pui in sos alb cu tarhon

de simona72 in Pui, 9 Dec 2014 | 10034 vizualizari

 

O mancarica usoara, rapida si plina de arome...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta vin alb dulce
  • 1/2 lingurita sare si piper
  • 60 gr branza camembert
  • 100 gr smantana grasa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 cescuta apa rece
  • 1 lingurita tarhon de la borcan taiat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb cu tarhon:

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 1 lingura unt topit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga vinul si se mai lasa la foc mic 3-4 minute. Se adauga pieptul de pui, se amesteca, se pune capac si se lasa pana bucatile de pui sunt patrunse, aproximativ 15-20 minute. Se amesteca cu un tel tip para smantana,apa rece si amidonul pana se desface amidonul si ingredientele sunt incorporate complet. Se adauga la pieptul de pui facut amestecul de smantana, branza camembert taiata cubulete si tarhonul taiat marunt. Se amesteca si se mai lasa pe foc pana sosul se ingroasa si branza se topeste,aproximativ 5 minute, nu mai mult. Se serveste calda cu garnitura preferata, noi am servit cu cartofi duchesse.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

branza camembert se poate inlocui cu branza cu mucegai albastru...la mine a disparut din frigider:))

2

daca se foloseste tarhon proaspat atunci ar fi indicat un vin alb sec in locul celui dulce de la preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu nuca de cocos / garnitura de cartofi cu susan