În general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum trebuie, el devine o mâncare foarte gustoasă. Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat la grătar, sau grill, după ce-l țin într-un baiț care să-l înmoaie și aromeze corespunzător. Iar dacă-i asociem o garnitură de cartofi natur cu un sos potrivit, pieptul de pui devine o mâncare absolut delicioasă.
Nu am luat în calcul, la preparare, timpul în care pieptul de pui a stat la baiț.
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.
Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul în care vor sta feliile de piept de pui, gata pregătite pentru grătar.
Se prepară sosul de muștar și miere după rețeta următoare, după care se lasă în frigider, până la servire. https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-mustar-cu-miere-88077.html
Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Cartofii mai pot fi preparați altfel. Se fierb în coajă, se lasă să se răcească, se feliază și se decupează formele dorite, pentru servit.
După ce pieptul de pui a stat la baiț suficient timp pentru a se pătrunde, se pregătește grătarul, se lasă să se încingă, se unge și se prăjesc bucățile de piept de pui pe ambele fețe, până se rumenesc frumos.
Se montează farfuria cu pieptul de pui, proaspăt luat de pe grătar, cartofii natur și sosul de muștar și miere, scos de la frigider. Se mai pot asocia legume, sau murături, în funcție de dorința fiecăruia.
1
Feliile de piept de pui nu trebuie să fie prea subțiri (și nici prea tare bătute!) ca să nu se usuce pe grătar.
2
Baițul trebuie preparat înainte de a porționa feliile de piept.
3
Pieptul de pui se pune pe grătarul încins și uns în prealabil.
4
Cartofii natur sunt mai buni, mai puțin apoși, dacă se prepară la aburi.
5
Sosul trebuie preparat dinainte și ținut la frigider, înainte de servire.